• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/knbhyjk

YALOVA BÖCEK İLAÇLAMA

OKAN CEYLAN- 0532 328 40 17

Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     Sivrisinek

   
Ürün Özellikleri
Sivrisinek
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar
Sivri sinek havada uçan kanatlı ve eklem bacaklı hayvanlardır. Sivri sinek yapı olarak çok küçük yapıdadırlar. Yapı olarak 6 adet uzun ayağa sahiptirler. Sivri sineğin baş kısmında 2 adet antenleri ve ağız kısmında kan emen uzun iğnesi bulunur. Diğer haşerelerde olduğu gibi sivrisineklerde de antenler besinin yerini bulmaya ve tehlikeleri sezinlemeye yarar.
Sivrisinekler sıcak havalarda daha çok aktif olurlar. Sivrisinekler dünyanın birçok ülkesinde yaşarlar. Sivrisinek türüne ve çeşidine bağlı olarak çok tehlikeli olurlar. Sivri sinekler şu alanlarda daha çok bulunurlar. Sulak
alanlarda, nemli topraklarda, lağım su atıklarında, göletlerde, sulama havuzlarında, biriken durgun su kenarlarında yaşamayı tercih ederler. Sivri sinekler yaşamak için çok sıvı tüketirler. Bu bakımdan sulu alanları kullanırlar. Sivri sinekler bu bakımdan sıcak ve kuru havalarda bulunmaz ve yaşam alanı olarak buraları tercih etmezler.
Sivri sinekler besin olarak genellikle meyve sularını ve sebze sularını tüketirler. Sivrisinek besinleri için mutlaka bu sular içindeki glikoza ihtiyaç duyarlar. Sivrisinekler beslenmek için insanı ısırmazlar dişi sivrisinek insandan kanı yumurta bırakmak için emer. Sivrisinek kanı emerken öncelikle konakçısının üzerinde dışa yakın damarı tespit eder ve oradan kan emer. Sivri sinekler beslenmek ve insanlara saldırmak için geceyi tercih ederler. Yani sivrisinekler geceleri aktiftirler. Gündüzleri mecbur kalmadıkça insanlara saldırmazlar. Günün birçoğunu dinlenerek geçirirler.
Sivrisinekler gündüzleri ağaçlık ortamlarda çalı çırpı ortamında, ve nemli yerlerde saldırırlar. Sivri sinekler konakçısına ulaştığında bu insanda olabilir hayvanda olabilir zararları dokunur.
Sivrisineklerde müthiş algılama özelliği bulunur. Sivrisinekler elbise altındaki kan damarlarını bile sezinleyip oradan kan emerler. Yani insanın üstü giyinik olsa dahi insanı ısırırlar.
Sivri sinekler üzerine konduğu konakçıdan çok hızlı şekilde ve çok basınçlı bir hızla kan emerler. O kadar çok kan emerler ki karnı şişene kadar emerler.
Sivri Sinek - Kan Emerken Resmi Sivri Sinek sivrisinek
Sivrisinekler bir önceki kanını emdiği konakçısında ki hastalığı daha sonraki konakçılarına bulaştırırlar. Diyelim ki sivrisinek fare üzerinden beslendikten sonra insanı ısırdığında faredeki hastalıklı mikropları insan kanına katmış olur.
Sivrisinek tarafından insana bulaşan hastalıklar şunlardır:
1 Sıtma hastalığı
2 Fil hastalığı
3 Sarı humma
4 Nil humması
5 Beyin iltihabı
6 Ateşli hastalıklar
7 Grip virüsü
Sivri sinekler kan emdikten sonra yumurta bırakmaya giderler. Sivri sinekler yumurtasını nemli ortamlara ve sulak alanlara bırakırlar çünkü çıkan yavrular susuz kalmasın veya susuzluktan ölmesinler diye km'lerce uzaktaki bir su nemini tespit edip yumurta bırakmaya giderler. Sivri sinekler üremek için hem erkek hem de dişi bireye ihtiyaçları var. sivrisinek çiftleşmesi genellikle havada olur. Erkek sivrisinek dişi sineği havada yakalar ve kavrar çiftleşmeyi gerçekleştirir. Dişi sivri sinek bundan sonra yumurta bırakmaya gider. Her dişi sivrisinek bir defada 500 e yakın yumurta bırakır. Bu da sivri sineklerin ne kadar çok ürediği ve ne kadar çabuk çoğaldığını gösteriyor.
 
 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Hava Durumu
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam37
Toplam Ziyaret49138
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.081935.2225
Euro36.521736.6681