• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/knbhyjk

YALOVA BÖCEK İLAÇLAMA

OKAN CEYLAN- 0532 328 40 17

Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     Fare

   
Ürün Özellikleri
Fare
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar
Fareler 4 ayağı bulunan ve vücudunda daha uzun kuyruğu olan canlılardır. Farelerin bedeninin üzeri tüylüdür. Farelerin kafası bedenine oranla küçüktür. Kafasında 2 adet göz ve büyük yapıda kulakları vardır. Farelerin ağzı etrafında bıyıkları vardır.
Farelerin ayakları çok güçlü olup çok hızlı koşarlar. Farenin ayağında parmakları olup uç kısımları tırnaklıdır.
Farenin kulakları bedenine oranlara büyük olup sesleri çok net bir şekilde duyarlar. Aynı zamanda kuyrukları uzun ve tutunma organıdır.
Farenin ağız yapısı çok güçlüdür ağzında sıralı dişleri var. Farenin ağzındaki dişler hiçbir canlıda olmayan özelliğe sahiptir ve çok güçlüdür. Fareler bu dişleri en sert mermerleri dahi kemirirler. Farenin aşınan dişleri kendini aynı zamanda yeniler ve eski keskinliğine kavuşur.
Farenin burunları öne doğru uzar ve burun ucunda müthiş koku algılayıcıları vardır. Fare besinlerinin kokusunu metrelerce uzaktan alır.
Fareler diğer haşere gurubundan farklı olarak, üremesinde canlı yavru doğururlar. Farelerde yumurta bırakma olayı kesinlikle yoktur.
Fareler buna bağlı olarak yılda 4 -5 defa ürerler ve her yavrulamada 10'dan fazla yavru doğurur. Farelerin üremesi ve çoğalması tamamen ortamdaki besin ve ortamın sıcaklığına bağlı olarak değişmektedir. Yeni doğan bir fare yavrusu takriben 2 ay içinde erginliğe ulaşır ve bu bireyde kendi yuvasını yaparak çoğalmaya başlar.
Fareler yaşadığı ortama bağlı olarak farklı isimler alırlar ve farklı büyüklüktedirler. Bazı fare türleri birkaç cm iken bazı türleri ise kedi büyüklüğünde olabilirler.
Fareler türlerine bağlı olarak farklı yerlerde yaşarlar. Bazı fare türleri evlerde,bazıları tarlalarda,bazıları ise lağım sularında yaşarlar.
Fareler insanı hem kemirerek yerler ve hem de hastalık bulaştırarak zarar verirler. Farelerin tükürük bezleri narkoz özeliğine sahiptir. İnsanlar uyuduğu zaman çoğu zaman farkına varmadan bazı uzuvlarını kemirerek yerler. Fare kemirdiğinde farenin tükürüğü yenen kısmı uyuşturduğu için insanlar o anda fark etmezler. Bazen insanlar sabahları uyandığında kulakları, burunları veya herhangi bir uzvu yenmiş olabilir.
Fareler beslenme olarak hem bitkilerle beslenirler hem de etçildirler. Böcek ve ölmüş hayvan etlerini de yerler. Fareler yaşam olarak koloni halinde yani kalabalık halde yaşarlar. Fareler yalnız yaşamazlar ve yalnız yaşamayı sevmezler. Fareler besin bulduklarında kendi aralarında iletişim sağlayarak diğer farelere haber verirler. Fareler insanı ısırmasından çok insanın yiyeceğine ortak olmasından ve yiyeceğine zarar vermesinden dolayı tehlikelidirler.
Fareler dünyada çok eskiden beri insanların başına bela olmuş canlılardır. 14.yüzyılda Çin ve orta Asya da 30 milyon insanın ölümüne sebep olmuşlar. Aynı zamanda orta çağdada Avrupa, Asya ve diğer kıtalarda olmak üzere 100 milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuşlar. Hatta öyle ki veba hastalığına kara ölüm ismini vermişlerdi. Günümüzde bu risk hala taşınıyor. Çoğu zaman doğal afet sonrası sürüler halinde ortaya çıkıp etrafa saldırırlar.

FARELER İNSANLARA ŞU HASTALIKLARI BULAŞTIRIR
Fareler insana birçok hastalık bulaştırır. Farelerden İnsana bulaşan en önemli hastalıklar şunlardır. Fareler hastalığı ya direk kemirerek bulaştırır ya da yiyecekler üzerine bıraktıkları salyalarından bulaştırırlar.
1 - Veba hastalığı
2 - Kuduz hastalığı
3 - Tifüs hastalığı
4 - Humma hastalığı
5 - Fare ısırığı
6 - Şap hastalığı
7 - Salmonella virüsü
8 - Verem mikrobu
9 - Sodoko
10 - Grip
11 - Bağırsak enfeksiyonu
13 - Parazitik hastalıkların ve daha birçok hastalığın insana bulaşmasına sebep olurlar.
 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Hava Durumu
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam36
Toplam Ziyaret49137
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.081935.2225
Euro36.521736.6681