• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/knbhyjk

YALOVA BÖCEK İLAÇLAMA

OKAN CEYLAN- 0532 328 40 17

Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     Hamam Böceği

   
Ürün Özellikleri
Hamam Böceği
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar
Hamam böceği (kalorifer böceği) küçük yapılı altı bacaklı ve başucunda 2 tane anteni olan bir böcektir. Hamam böceği eklem bacaklılar grubunda incelenir. Hamam böceği farklı renklerde olup üzeri sert kabuktan oluşan bir çift kanatla örtülüdür. Hamam böceği kanatlarını kullanmaz yani uçarak bir yerden başka yere geçmez. Ama bazı türleri ve çeşitleri bu sistemini geliştirerek uçarlar. Hamam böceği bu sert kabuğu ile kendini dış zararlardan korur. Hamam böcekleri kanatlarından ziyade ayaklarını kullanırlar. Güçlü ayakları ile saatte km' lerce yol alırlar.
Hamam böcekleri farklı boylarda olabilirler genellikle 5 cm olsalar da 10 - 12cm olanları da vardır. Boy yapıları ve renkleri tamamen türüne ve yaşam ortamına bağlı değişir. Hamam böceklerinin bünyesi çok sağlamdır hem soğuğa hem sıcaklığa ve hem de radyo aktif maddelere karşı dayanıklıdır. Hamam böcekleri ( kalorifer böceği) yüksek ısılara dayanabildiği gibi (yani 40 -50 derece ) çok soğuğa da dayanıklıdırlar. ( - 30 derece kadar. ) Hamam böceği üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda ultra viyole ve radyasyona tutulan hamam böceklerine hiç bir şey olmazken, insanlar ve diğer canlılar 1sn kadar kısa zaman tutulduğunda ölürler. Bu bakımdan hamam böceği ile mücadele çok önemlidir. 
Hamam böcekleri dünya üzerinde hemen hemen her kıtada bulunurlar. Yeryüzünde bilinen hamam böceği türü yaklaşık 4500 - 5000 kadardır. Hamamböceğinin kendi vücudu üzerinde mükemmel bir sonar ve radar sistemi vardır. Bu radar sistemi ile hem gıdaların yerini tespit ederler hem de kendilerine gelen tehlikeleri algılayıp savunmasını yaparlar. Radar sistemi sayesinde yaşadığı ortama gelen yabancıları o ortamın yerlilerinden ayırt edebilirler.
Hamam böcekleri geceleri aktif olup beslenmelerini gece yaparlar. Hamam böceklerini (kalorifer böceği) evlerimizde gece daha çok görmemizin sebebi de budur. Gündüzleri pasif olan hamam böcekleri kuytu bölgelerde, loş olan yerlerde ve duvar yarık ve çatlaklarında dinlenirler. Günün birçok kısmını dinlenerek geçirirler ve 16 - 18 saat kadar uyurlar. Geceleri 6 saat kadar ortaya çıkıp beslenirler.
Hamam böcekleri besin olarak insanların yediği yada yiyemediği bir madde ile beslenirken, küçük hayvan leşleriylede beslenirler. Hamam böcekleri insanları ısırmaz, fakat mekan içlerine pisliklerini bırakarak insanlara hastalık bulaştırırlar. Haşereler içerisinde, insanlara en çok hastalık bulaştıran haşere türüdür. 
Hamam böceği besinlerimizden tükettiğinde, bu yiyeceğimize salyalarını, dışkılarını ve yumurtalarını bırakırlar. Hamam böceği bu yolla birlikte bizlere birçok hastalık bulaştırır. Hamam böceği insanların yemediği ve çok pis bulduğu gıdaları da tüketirler. Hamam böceği ayrıca evimizdeki kağıt ve ürünlerini tükettiği gibi evdeki eşyalarımızı ve elbiselerimizi de kemirirler.
Hamam böceğinin (kalorifer böceği) insana bulaştırdığı hastalıklar şunlardır:
1 - Gıda zehirlenmelerinin %95 ne sebep bu böceklerdir. Gıdalara bıraktıkları salya, dışkı, ve yumurtalar ile bulaşan mikroplar hızlı bir şekilde yiyeceklerimizi bozar
2 - Dizanteri mikrobunu
3 - Grip mikrobunu
4 - Hepatit virüsünü
5 - Verem mikrobunu
6 - Atrax hastalığı mikrobu
7 - Astım mikrobu
8 - Alerjik hastalıklar
9 - Pnomoni
10 - Mantar hastalığı mikrobu.vb gibi birçok hastalığı insana bu haşere grubu bulaştırır.
 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Hava Durumu
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam34
Toplam Ziyaret49135
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.081935.2225
Euro36.521736.6681